Meer doen met minder

sex and drugs and rock and roll

Sex and drugs and rock & roll, kwam in 1977 uit. Het was de B-kant van een 45-toerenplaatje van Ian Dury. Voordat het de toppen van de hitlijsten bereikte, passeerde het enkele omwegen. Doordat het zo goed bekt, bleef het hangen. Omdat het bleef hangen, werd het een begrip …

 

Hendiatris, heet de eeuwenoude techniek die Dury & Jankel toepasten. Schrijvers kennen het ook als de regel van drie, waarmee ze hun boodschap in de hersenpan van hun lezers plakken. Blijkbaar gaat dat makkelijker als we items per 3 kunnen groeperen.

 

Je kunt er ook zelf gebruik van maken. Om je productiviteit een boost te geven, bijvoorbeeld. Chris Bailey stelt een bijzondere regel van drie voor, waardoor je minder taken op je to-do-lijst zet: 3 per dag, 3 per week, 3 per jaar.

 

Waarom dit zo handig is? Omdat tijd lak heeft aan rek, regels of resultaten.

Peter T'Hooft, 3 maart 2017