Weet je nog de tijd van de postkaarten? Soms kreeg je eentje van iemand op vakantie: ‘Alles goed hier in Saint-Tropez. Ook heel warm!’
Maar hun naam waren ze vergeten op het kaartje te zetten. Gelukkig wist je dat tante Josée dat altijd deed.
Doe niet zoals tante Josée als je mailt. Zet onder je bericht een e‑mailhandtekening. Altijd?
Toch zeker als je iemand de eerste keer mailt of antwoordt. In een lange reeks heen-en-weerberichten kun je na een tijdje je handtekening weglaten.
Hou rekening met wat kan in een e‑mail. Kies een lettertype dat werkt. Test je handtekening ook in dark mode. Check hoe ze overkomt op een smartphone. En let op met afbeeldingen die niet inladen.
Trackers in je e‑mailhandtekening zetten? Denk niet dat het conform de privacywetgeving is. Vermijd het. Bovendien is het voor primaire mails nogal sneaky om te loeren naar de opens en kliks van je ontvanger.
Je ontvanger kan gegevens uit je handtekening dan niet copy-pasten. Linken is ook lastig. De resolutie valt vaak tegen en de afbeelding wordt soms reuzegroot (of piepklein, op smartphone). Plus: bij nogal wat ontvangers openen geëmbedde afbeeldingen niet zomaar in de e‑mail …
Kortom, je e‑mailhandtekening lijkt een detail, maar bepaalt wel hoe je jezelf presenteert. Doe niet zoals tante Josée. Maak er werk van: contacteer mij.